Stropdassen met patronen

Elegante zijde stropdassen met motief, vormen en patronen

We hebben in ons assortiment in vier verschillende categorieŽn ingedeeld zodat het makkelijk is om uw type te vinden. Hier vindt u zowel de klassieke paisley stropdas als de stropdassen die vandaag de dag trendy zijn.

Dresscode voor de zijden stropdas met patroon

De stropdassen met een patroon kwamen in de dertiger jaren voor het eerst op de markt. Hoewel ze door de stijl goeroes omstreden waren zijn ze vandaag de dag niet meer uit het beeld van de mannenmode weg te denken. Natuurlijk moet de grote en het soort motief bij de kleding en de gelegenheid passen. Maar waarom mag je niet bij een pak een stropdas kiezen die met kleine olifantjes versiert is? Voor wie dit ontwerp toch iets te speels is kan gekozen worden voor een geometrisch of een van de andere grafische designs.

Naast het weven van patronen, ook wel Jacquards genoemd, kunnen patronen op een zijden das geprint worden. Het resultaat is veel gladder waardoor hij gemakkelijk te knopen is. Een gladde das met een geprint patroon gaat goed samen met de gabardine weefsels. Minder ideaal voor zakelijke gelegenheden zijn de inconsistente fantasievolle designs (bloemen). Deze kunnen alleen wanneer ze erg klein zijn gedrukt in een minder opvallende kleur.

Voor een donker pak adviseren wij een design dat niet opvalt vanaf een afstand en bijna wegvallen in de achtergrondkleur. Alleen wanneer men dichterbij komt is te zien dat de stropdas, die leek op Bourgondisch rood vanaf een afstand, in het echt bestaat uit de kleur blauw met daarop rode diamanten.