Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur

Breteles voor mannen

Bretels zijn weer in de mode. Zolang de bretels en de riem niet samen worden gedragen, kunt u ze combineren op elke manier die u maar wilt. Gewoonlijk worden bretels gedragen met een gekleurd hemd, maar er is niets mis mee om ze te combineren met een gewoon T-shirt. Wij bieden bretels in een verscheidenheid van kleuren, samen met bijpassende stropdassen, vlinderdassen en pochetten. U kunt dus ofwel een uniforme kleurenset kopen of uw eigen individuele combinatie.

Bretels

Terug in de trend

Elk van deze bretels is ook verkrijgbaar in dezelfde kleur als een stropdas, vlinderdas en pochet. U vindt de bijpassende set onder de rubriek "Bijpassend bij dit artikel". Natuurlijk kunt u ook uw eigen individuele set bretels en vlinderdas of stropdas samenstellen. Wij bieden ook complete sets bestaande uit bretels, vlinderdas, pochet en manchetknopen.

Laten zien 1-48 van 67 Artikelen

Vlinderdas en bretels

Vlinderdassen en bretels zijn beide klassieke herenaccessoires en ze vullen elkaar perfect aan. De vlinderdas moet beslist in het middelpunt van de belangstelling staan en de aandacht naar zichzelf en het gezicht trekken. De bretels moeten qua kleur en patroon op elkaar zijn afgestemd en een kleur van de vlinderdas weerspiegelen.

Fliege und Hosenträger farblich passend in rosa

Geschiedenis

Bretels verschenen in het begin van de 18e eeuw op werkbroeken, kinderbroeken en in de volksdracht. Pas aan het eind van de 18e eeuw werden ze ook voor mannen gebruikelijk.

In de 19e eeuw werden bretels als ondergoed beschouwd en verborgen onder het gilet. Alleen bij traditionele broeken sierden ze de drager nog zichtbaar. In het begin van de 19e eeuw werd rubber ook gebruikt om elastische bretels te maken.

In het begin van de 20e eeuw werden bretels geleidelijk vervangen door de riem.

In de jaren '80 was het een tijdje mode om Amerikaanse bretels te dragen. Dit vond ook zijn oorsprong in de film Wall Street van Oliver Stone, waarin Michael Douglas opvallende bretels gebruikte. 

Herenbretels kopen - enkel of set