Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur

Dasspelden, Spelden & Sluitingen

De juiste dasspeld voor elke gelegenheid

Om ervoor te zorgen dat uw das niet per ongeluk in de soep terechtkomt terwijl u eet en om hem dicht bij uw lichaam te houden, zijn dasspelden een goed idee. Naast hun praktische functie hebben zij zich allang ook gevestigd als elegant accessoire.

Laten zien 1-8 van 8 Artikelen

Geschiedenis van de dasspeld

De tiepin verscheen voor het eerst in de 19e eeuw. In die tijd bestond het uit een speld met een sierknoop, die ervoor moest zorgen dat de dassjaal goed paste. Pas in de jaren vijftig kwam de huidige dasspeld (ook wel dasspeldclip of dasspeldspanning genoemd) op de markt. Tot op de dag van vandaag wordt deze variant bevestigd aan de knoopsluiting van het hemd, ongeveer ter hoogte van de onderste helft van het borstbeen, en staat loodrecht op de stropdas.

Materiaal en breedte van de dasspeld

Het spreekt vanzelf dat de dasspeld perfect moet passen bij de outfit, en ook bij het gebruik van een kleuraccent moet aandacht worden besteed aan de algehele compositie. Een blauwe dasspeld met een groene das en een zwart overhemd is misschien een blikvanger, maar in de meeste gevallen is het ook een mode-ramp.

Voor klassieke outfits geldt nog steeds: kies klassieke accessoires. Als de manchetknopen van zilver, goud, roestvrij staal of platina moeten zijn, geldt dit ook voor de dasspeld. Als ze samen worden gedragen, moeten de knopen en de baret van hetzelfde materiaal zijn. Voor casual gelegenheden kunt u kiezen voor kleurige dasspelden of dasspelden met motieven, zolang ze maar bij de rest van de outfit passen.

Anders moet u er rekening mee houden dat de speld niet meer dan ¾ van de breedte van de das mag meten. Voor smalle dassen moet u dus ook een kortere clip gebruiken om een modefout te vermijden.

In ons assortiment hebben wij dasspelden in lengtes van 4 cm tot 7 cm.