Bruine stropdassen, wijnrood en bordeaux

Wijnrode en bordeaux kleurige stropdassen zijn geschikt voor de herengarderobe. Ze zijn geschikt bij veel gelegenheden en zijn goed te combineren met witte en blauwe overhemden. Daarom wordt de stropdas met de kleur bordeaux het meest verkocht. Bruine stropdassen zijn geschikt bij een bruin pak. Oorspronkelijk werd de Bruine stropdas alleen gedragen tijdens het weekend. Maar het kan vandaag de dag ook op kantoor. Een stropdas met bruin en blauw staat zeer goed met strepen of opdruk.

Psychologische betekenis van donkerrood

Hoe bruiner het rood, des meer vertrouwen het wekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bordeauxrode stropdas vaak wordt gezien in een conservatieve zakelijke omgeving. stropdassen.net raadt een bordeauxrode stropdas evenzeer aan voor een sollicitatiegesprek als voor een formeel diner. Iedere goed geklede heer zou daarom een bordeauxrode stropdas in zijn kledingkast moeten hebben.

Donkerrode en bordeauxrode stropdassen

De serieuze stropdas

Bordeauxrode stropdassen zijn met name in het bedrijfsleven erg geliefd, omdat de donkerrode stropdas uitstekend kan worden gecombineerd met een lichtblauw of wit overhemd. Vooral met conservatieve strepen heeft een bordeauxrode stropdas een serieuze en ingetogen uitstraling.

Laten zien 1-48 van 181 Artikelen

Kleurschakeringen van bordeaux

Bordeauxrood bevat meer bruin dan normaal rood en is daardoor wat donkerder. Enkele voorbeelden hiervan zijn karmijnrood, kastanjerood en roestrood. In deze rubriek vindt u alle donkerrode c.q. bordeauxrode stropdassen die wij op voorraad heeft. Ga voor een conventionele, effen, bordeauxrode das, een gestreepte das of een bordeauxrode das met een dessin, paisleys of stippen. U wilt toch liever een stropdas in een wat lichtere kleur rood? Kijk dan in onze categorie Lichtrode stropdassen. U zoekt een extra lange, donkerrode das? Dan bent u hier op de juiste plek: XXL stropdassen.

Kleurencombinaties met de bordeauxrode stropdas

Bordeauxrode stropdassen behoren tot de donkerrode stropdassen die meestal een bruinige boventoon hebben. Wij adviseren u daarom een pak in beige of bruin te kiezen. Stem ook uw overige kleding en schoenen op dit kleurenschema af. Bruine schoenen en riemen zijn over het algemeen aan te bevelen. Een nachtblauw pak en een middelblauw overhemd zijn eveneens goede alternatieven. We zien bordeauxrood vaak in de herfstcollecties van designers, omdat het een uitstekende afspiegeling van de herfst is.