Jonge mode

Dresscode voor de moderne man

De eerte echte baan en de spijkerbroek met t-shirt worden voor een pak, gestreken overhemd en een zijden stropdas geruild. Men informeert bij vrienden en kennissen over de formele zakelijke dresscode met als resultaat verschillende antwoorden. Moet het een donkerblauw pak zijn met wit hemd en gestreepte stropdas in Engelse stijl of mag men op jonge leeftijd iets meer kleur dragen.

Hier een paar Tips

Voor de meeste banen gaat het inkopen van het juiste pak snel want een grijs pak is hoe dan ook de eerste keueze. Des te donkerder het pak, des te formeler. ook bij een overhemd hoef je niet lang na te denken. Lichtblauw of wit, eventueel met strepen. De stropdas keuze daarentegen is vaak moeilijk. Hoeveel kleuren mag het hebben? Welke patronen? Waarom eigenlijk een stropdas?

De basisregels zijn simpel. De eerste en belangrijkste regel voor het kantoor is: Een stropdas moet je dragen, er zijn uitzonderingen in bijvoorbeeld de media en reclame branche. Maar uitsluitend voro de creatievelingen, wie zijn baan in controling, marketing of in de verkoop heeft, moet een stropdas dragen.

« Terug


Kleur en patroon van de stropdas

Van de basiskleuren zien we in een conservatief ondernemen allen het donkerblauwe of het donkerrode. Versieringen, zoals strepen, punten of ruiten mogen wel sterke kleuren hebben. Als fond kan ook zwart gedragen worden. Maar het contraxt is vaak te hard met de rest van het outfit. Eenkleurige zwarte stropdassen zijn een taboe, ze worden alleen nog bij gebrafenissen of bij speciale feesten gedragen. Des te donker de stropdas van kleur en des te fijner de patronen des te serieus werkt de stropdas. Een donkerblauwe stropdas met wijnrode punten heeft een serieuze en zakelijke werking.

« Terug


Jonge kleuren

Als het bij u in het bureau niet zo Engels conservatief aan toe gaat kunt u geel, groen, oranje, rose, paars, grasgroen of lichtblauw dragen bij een zakelijke outfit. Bovendien zijn deze kleuren fris en trendy. Heb moed bij het kiezen van een stropdas maar conservatief bij het kiezen van een pak en overhemd. Eenkleurige stropdassen werken rustig op een zakelijk outfit. Bovendien ligt dit ten zeerst aan de kleur van de stropdas. Blauw is de meeste gelieve keuzen bij een eenkleurige stropdas. Maar geen lichtblauw overhemd onder een lichtblauwe stropdas dragen. Er moet contrast zijn. Rose, paars of geel zijn daarentegen controvers maar mogen wel. Bruine dassen worden veelal gedragen buiten het kantoor, in het weekend bijvoorbeeld.

« Terug


In geen geval!

Draag in geen geval grote paisley patronen of grote bloem opdrukken op kantoor. Even als onrustige geometrische patronen, deze zijn te opvallend en in het ergste geval irriteerd het de gesprekspartner.

Gebroken kleuren als mosterd, olijf, beige of petrol kunnen wel voorzichtig worden gebruikt. Deze omdat de tint voor de meeste europeanen niet in het voordeel laat werken.

« Terug