Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

Vlinderdassen voor heren in alle kleuren

400 verschillende vlinderdassen voor elke gelegenheid

Een zwarte vlinderdas past altijd bij een smoking en een witte vlinderdas bij een rokkostuum - maar de keuze aan kleuren is veel ruimer. Vlinderdassen zijn bijzonder populair bij een smart casual look of bij festiviteiten zoals bruiloften. Passend bij de jurk van de dame of met een ankerpatroon voor het zomerfeest: kies uit meer dan 400 verschillende dessins & kleuren.

Laten zien 1-48 van 539 Artikelen

Kleureffect van de vlinderdassen

Rode vlinderdassen worden beschouwd als klassiek, maar ondanks hun elegante effect vallen ze nogal op. In het algemeen geldt: hoe donkerder de tint, hoe eleganter de herenstrik in rood.

Blauwe vlinderdassen zien er heel fris uit in lichtblauwe tinten en elegant in donkerblauwe tinten zonder zich te veel op de voorgrond te dringen. Blauwtinten stralen rust en evenwicht uit en zijn daarom een zeer populaire kleur in de herenmode. Erg populair in de zomermaanden en voor bruiloften, confirmaties of doopfeesten zijn vlinderdassen in delicate mint- of krachtige turkooizen tinten.

Roze, abrikoos en paarse vlinderdassen stralen amoureusheid, tederheid en creativiteit uit - het is dus geen wonder dat deze kleuren als absolute trendkleuren voor bruiloften worden beschouwd. Maar deze tinten zie je ook steeds meer in het dagelijks leven. Hier geldt het volgende: de zachte pasteltinten zijn het best geschikt voor lente en zomer, terwijl de donkere - vooral paarse - tinten perfect passen in herfst en winter.

Gedessineerde vlinderdassen

De effen gekleurde vlinderdas wordt als bijzonder elegant beschouwd, maar als u uw gevoel voor stijl wilt tonen, kunt u ook een vlinderdas met motief op de juiste manier combineren en de toon aangeven. Wij hebben zowel voorgestrikte vlinderdassen als zelfstrikkers in ons assortiment.

Let bij de keuze van het patroon echter altijd op de gelegenheid - grote stippen of vlinderdassen voor heren met Vichy-ruitjes horen eerder thuis in de chique casual look. Paisleys - afhankelijk van het patroon - ook. Vlinderdassen met kleine motieven - met fijne strepen of onopvallende stippen - zien er iets eleganter en niet zo opdringerig uit. Ze kunnen ook 's avonds naar feestelijkheden worden gedragen. Als het echter om een zeer formele gebeurtenis gaat, moet u altijd voor een effen vlinderdas gaan.

Welke vlinderdas past wanneer?

Zoals de dresscode aangeeft, vereist de "Black Tie Attire" dat de man een klassieke zwarte herenstrik draagt, terwijl de nog formelere dresscode van de "White Tie Attire" een effen witte herenstrik vereist, die traditioneel wordt gedragen met een zwarte smoking, een gilet en een smoking met een flapper-kraag. Als u minder formeel wilt zijn, kunt u beter een gekleurde vlinderdas kiezen in plaats van effen wit of zwart. Voor avondkleding zijn donkerdere kleuren zoals donker navygroen, bordeauxrood, zilver of houtskool ook meer geschikt. Voor minder formele gelegenheden overdag, zoals bruiloften in de zomer of de lente, zijn lichter gekleurde strikken natuurlijk een uitstekende keuze. Goede voorbeelden hiervan zijn appelgroen, citroengeel, lichtoranje, perzik, koraal, roze of paars.

De meer modieuze vlinderdassen zijn ook voorzien van speciale patronen zoals ruiten, strepen of stippen. Een smoking is hier niet verplicht, natuurlijk. Denk maar aan de college professor look! Deze vlinderdassen passen perfect bij een blazer en een pochet, die zelfs een andere kleur kan hebben dan de vlinderdas. Om te leren hoe u pochetten op een meer formele en moderne manier vouwt, kunt u onze sectie over het vouwen van pochetten bezoeken.

Als laatste optie kunnen mannen hun eigen vlinderdas knopen met een zogenaamde freestyle vlinderdas, of ze kunnen kiezen voor een voorgestrikte versie met clips. De liefhebber zal uiteraard voor de eerste optie kiezen, terwijl de gemiddelde man die slechts af en toe een vlinderdas draagt eerder zal kiezen voor de voorgestrikte versie. Wat u ook kiest, al onze producten zijn stijlvol en van hoge kwaliteit. De vlinderdas wordt rond de hals gedragen en de lengte past zich perfect aan uw persoonlijke kraagmaat aan. Indien u er toch de voorkeur aan geeft uw vlinderdas zelf te knopen, vindt u nuttige tips en instructies onder Hoe knoop ik een vlinderdas.