Filteren op

Stropdas-Mode.nl heeft een beoordeling van 5 uit 5 op eKomi gebaseerd op 4 beoordelingen.

Psychologische betekenis van helder rood

Het is bewezen dat elke kleur bepaalde gevoelens losmaakt bij de waarnemer. Rood als de meest opvallende kleur staat voor warmte, passie en aanstoot. Mensen associëren rood ook met liefde, maar ook met alarm. Hoe opzichtiger de rode kleur, hoe agressiever de das en het statement. Niet zo met een stropdas in koraal - deze straalt weer iets meer delicatesse uit door de lichte roze en oranje component. Zeer donkere roodtinten daarentegen zijn meer ingetogen - een bordeauxrode das is dan ook de perfecte keuze voor een chique avondgelegenheid. 

Felrode en koraalkleurige stropdassen

De modieuze stropdas

Rode dassen behoren zeker tot de meest populaire dassen. Een das in lichtrood of koraal geeft de drager ervan een uitstraling van dynamiek en autoriteit. Een felrode das vormt een bijzonder groot contrast met een discreet lichtblauw zakenhemd.

Laten zien 1-27 van 27 Artikelen

Kleurgradaties van lichtrood

Voor het gemak hebben wij rood in drie categorieën verdeeld: Licht rood/koraal, rood en bordeaux. In alle drie vind je nog heel veel verschillende ondertonen van das rood. Onder lichtrode dassen vallen tinten als oranjerood, vuurrood of scharlakenrood. Kies vervolgens het bijpassende motief: als effen stropdas, met patroon, met strepenpaisleys of stippen. Als u daarentegen op zoek bent naar een elegante rode variant, raden wij u onze categorie Bordeaux-dassen aan.

Dresscode voor de stropdas in lichtrood

Er is geen speciale dresscode voor de lichte rode stropdas. Een lichtrode das is echter bijzonder geschikt voor bepaalde gelegenheden. Bijvoorbeeld bij een openbare toespraak - wanneer u wat meer belangstelling wilt wekken, maar tegelijkertijd niet te opvallend wilt overkomen.