op 19.12.2010 13:57 , Klicks: 7696

Trends in mannen mode 2011

De trends in mannen mode zijn meestal minder opvallend dan die in de vrouwen mode. Verschillende tinten, veranderde pasvorm, smaller stroppen. Dat zijn de meest belangrijste vernieuwingen. Maar hoe ziet de trend voor de herfst van dit jaar en het voorjaar- en zomerseizoen van komend jaar eruit?

Nog steeds worden donkerde grijs- en blauwtinten bij pakken gefavoriseerd. Modieus actueel zijn echter ook de kleuren bruin en zwart. Verder zijn een slanke pasvorm bij pakken en een korter colbert in. Waarbij deze in combinatie met twee knoppen en zijsplitjes tot een jonger profiel leiden. De broeken presenteren zich nog steeds in een smalle vorm. Vernieuwingen zijn vooral in het detail te herkennen. Dat ziet men bijvoorbeeld bij de donkerde garen met doorgenaaide randen en halfdoorgevoerde verwerking.

Naast kleine veranderingen presenteert zich de mannen mode echter ook met zichtbaar nieuwe trends. De zomer glanst met Mohair m.b.t. de businesspak evenals met edele wolstoffen en donkerde katoenstoffen in linnenoptiek. De herfst geeft de grijze flanelpak een revival. Ook de glencheck is er weer te zien. Het traditionele design voor hemden en bovenkleding toont zich vooral in bruin- en grijstinten met overruiten in pink of paars. Bovendien worden weer dubbele gedragen. Deze zijn vooral voor de smalle man geconcipeerd. De dubbele zijn vooral korter dan vroeger en sterk op de figuur toegesneden.

Het business hemd toont zich m.b.t. de dessins eerder traditioneel. Voornamelijk wordt het hemd in wit en licht blauw gedragen, maar ook fijne strepen en ruiten zijn graag gezien. Nieuwe trends zijn er vooral bij de kleuren te zien. De dag op het kantoor wordt gevarieerder met paars, groen, violet, fuchsia, blauw, paars en bruin. Eveneens en vogue zijn donkerde fonds met strepen. Ook zijn er veranderingen wat de vorm van de kraag betreft. Ze zijn weer kleiner. Gedragen wordt vooral de kent kraag en de cutaway-collar. Wie meer figuur wil tonen draagt de slimfit.

Kleur bekennen heet het ook bij de dassen. Deze mogen schijnen in paars, violet, oranje en grasgroen. Bij de jongere generaties zijn smalle dassen nog steeds in. Standaardbreedte voor de das is 8,5 cm. Daarmee is het mogelijk een perfect knopen en een voltooide knoop te creŰren. Het overhemd met dessin wordt met de unigekleurde das gecombineerd. De das is het liefst uit lumineuze zijde. In de traditionele omgeving zijn strepen best. Tot de favorieten worden ook de beproefde kleurcombinaties in de Engelse stijl geteld, evenzo als flieder en zilver, groen en paars zoals bruin en paars. Ook weer in de trend: tartan.

Tot de nieuwe ontwikkelingen in mannen mode moet de pochet worden geteld. Een beproefd accessoir, maar tegenwoordig een absoluut must. De pochet presenteert zich in opvallende kleuren, fijne dessins en contrastrijke randen. Een voorbeeld voor een modieus en actueel pochet is een violet grondtoon met witte stippen en een flieder gekleurde rand. Eveneens in de trend zijn de Schotse geruite stof en kleine paisley dessins. Mannen die modieus up to date zijn dragen de pochet in de borstzak van het colbert ook voor de verzorgde weekend look. Hier kan de pochet praktisch de klassieke das vervangen.

?Classic with a twist?: dat is de kernspreuk voor de feestelijk bekleding. Beproefde basics met een draai van iets dat niet gewoon is. Wat de avondkleding betreft hebben dandytum en romantiek hun groot optreden. Dat wordt ook in de kleuren weergespiegeld. Voornamelijk domineren wijnrood, violet en flessengroen, naast de oud bekende kleuren zoals zwart en middernachtsblauw. Evenzeer in de trend liggen contrasten. Dit ziet men bijvoorbeeld bij de combinatie van een donkergroen smoking met sjaalkraag door een zwart afgezet revers. Met kijk op de stoffen kunnen mannen hun stoutmoedigheid tonen. De richting gaat naar fluwelen en zijde.

De pakken voor de avond presenteren zich met smalle pasvorm, broeken liggen nauw aan het been en de jassen worden nog steeds kort gehouden. Modieuse mannen dragen erbij overhemden met dessin en met een contrast kraag. Een voorbeeld hiervan is een hemd met witte klep manchetten, violet-wit vichyruit met een witte cutaway-collar. Erbij past een violet slinger uit fluwelen. Naast het feestelijke vlinderdasje worden nog steeds dassen voor de avondgarderobe gedragen.

Vernieuwingen zijn er ook met betrekking tot trouwkleding. Hier tonen zich vooral kortere colberts en een halfgevoerde verwerking. Bepalend zijn verder de kleuren champagne, zilver, bruin en zwart. De een met vest ligt in de trend bij de modellen. Bij de bovenste tienduizend wordt nog steeds de geklede jas gedragen. Deze wordt gecombineerd met een hoogwaardig geborduurde contrast vest, staande kraag en plastron. De silhouet van de feestelijke avond kleding toont zich in het algemeen smaller en moderner. Donkerde kleuren worden vaak azureerd door ingeweven decent strepen.
Stropdassen en zakdoeken voor het Europees Voetbal 2012