op 22.11.2010 14:48 , Klicks: 3970

De stropdas bij het eten

Voorkom een vlekken catastrofe

Wanneer heb je voor het laatst een klein kind zien eten? Helaas hapt hij maar een op de drie keer raak. De rest landt ergens anders in de buurt en meestal op de kleding van de kleine jongen. Gelukkig hebben we hier iets op gevonden, namelijk het slabbetje. Om de nek gebonden heeft het de functie van vlekken vanger en beschermt het de kleding. Maar hierdoor ziet de kleine jongen er wel minder goed uit.

Niet alleen de kleine jongen maar ook de moderne man heeft een stuk stof om zijn nek hangen. Bij de man heeft het stuk stof een hele andere functie; een versiersel. Hoe dan ook is dit stuk stof ook een magneet als het gaat om etensresten. Zoals de wet van Murphys spreekt: ?De grootste aantrekkingskracht van een kom soep is een schone stropdas?. En omdat een stropdas niet in de wasmachine kan is het een regelrechte ramp! Tevens is een vieze stropdas, na het open laten staan van je gulp, de grootste outfit fout.

Mocht het nu toch gelukt zijn om uitgerekend bij een formeel etentje een vlek in de stropdas te krijgen, maak dit malleur dan niet nog groter. Wie de vlek probeert schoon te maken met water en servetten maakt zich net zo belachelijk als dat je terug komt van het toilet met een zeiknatte stropdas. De reiniging van de stropdas zal waarschijnlijk niet lukken. Dus dit outfit probleem negeren en dus niets laten merken. Mocht er wel iets over gezegd worden dan zal dit altijd humoristisch bedoelt zijn.

Maar hoe voorkom je deze situatie? Het meest voor de hand liggende is eten zonder stropdas maar helaas kan dit niet altijd. Door wat beter op te letten kun je al veel voorkomen. De stropdas bij het hemd in steken kan natuurlijk in de bedrijfs kantine prima. Laat dit niet gebeuren in een formeel gesprek met klanten. Hier komt de stropdas klem van pas. Zet deze tijdens het eten iets lager dan gebruikelijk zodat de onderkant van de stropdas niet alsnog op het bord bungelt.

Bij het buffet is het juist handig om het colbert dicht te houden zodat de stropdas niet over de tafel door al het lekkere eten bungelt. Bij het eten kan een spencer dezelfde functie vervullen. En is het probleem van de vieze stropdas als sneeuw voor de zon verdwenen. Bovendien vallen vlekken op een donkere stropdas of een stropdas met drukke motieven niet zo zeer op als bij de lichte stropdassen.

Laat het natuurlijk nooit zover komen als de Georgische president Michail Saakaschwili. Deze zat nerveus voor een televisie interview op zijn rode stropdas te kauwen. Helaas voor hem liep de camera al..