op 25.01.2011 17:51 , Klicks: 3848

Bretels zijn enigszins een taboe in de mannenmode

U moet het combineren met de rest van de kleding. Natuurlijk zijn er een aantal duidelijke richtlijnen voor wanneer u beter geen bretels kunt gebruiken.

Hangt kleding af van de heup of van de schouder?
"Kan ik eenman vertrouwen die een riem aanheeft en daarbij ook nog bretels draagt”, Een man die vertrouwt niet eens zijn eigen broek.
Deze meest ongebruikelijke vraag uit de filmgeschiedenis stelde Henry Fonda alias Frank in Sergio Leone's meesterwerk uit 1968 gefilmd "Once Upon a Time in the West."
Dat het probleem van de afzakkende broek zelfs nu wordt bewaard in de filmverzameling, toont de relevantie en actualiteit daarvan aan.
De mannelijke buik is in het algemeen het grote probleem.
Dat een broek gewoon blijft zitten is eigenlijk een natuurkundige onmogelijkheid.
Sinds dat de broek bestaat, zijn er steeds pogingen ondernomen om hem op te houden. Uiteindelijk bleven er slechts twee over: de riem en de bretels.


Als je vandaag de dag zo rondkijkt in de stad zie je niet zo vaak open bloot een stel bretels.
Verwoede voorstanders van de klassieke Britse Savile Row cultuur daarentegen vinden over het algemeen dat de loutere vermelding van een riem als verraad van het op maat maken van een pak is. 
Deze vertegenwoordigers van de zuivere leer van een tijdloze mode zijn er volledig van overtuigd dat alleen bretels in staat zijn om zijn broek op de juiste wijze op te houden.
De echte Britse broekspijpen hebben dus niet eens riemlussen, maar wel knoppen voor het bevestigen van bretels.
Echter, omdat dit van oudsher beschouwd werd als onderdeel van het ondergoed, mocht een man ze alleen maar thuis onthullen achter gesloten deuren. 
Daarom behoort het ontegenzeggelijk bij het "maatpak” die de in London uitgevonden bretels verbergt.
 
In ieder geval tot ver in de 1920'er jaren waren de bretels onbetwist ook toen bij de militairen in de eerste wereldoorlog in zwang waar de bretels veel meer te zien waren.
Toen tijdens de modieuze ontwikkeling aan het begin van het jazztijdperk veranderde het naar iets lichters, meer vrijetijdskleding, toen ging het vest uit de mode - en daarmee ook het systeem van bretels.
Aan het eind van die jaren werden vier maal zoveel riemen verkocht dan bretels.
De invloed van de Italiaanse mode met hun strakke elegante snit deed de rest.

 

Vandaag zien we de bretels weer van tijd tot tijd. De Amerikaanse tv-presentator Larry King maakte de "Bretels" tot zijn handelsmerk.
Entertainer en muzikant Roger Cicero Goetz Alsmann droeg ze bij een open wit hemd als een puur mode-item dat doet denken aan de gouden jaren 20. 
Men moet nooit het voorbeeld van Michael Douglas in 1987 navolgen, in de film "Wall Street": Hij draagt ​​flitsende gekleurde bretels en tevens een riem.

 

Als je kiest voor de traditionele manier om uw broek op te houden moet u bij het kiezen van de juiste bretel vooral aan uw stropdas denken. 
Als u een smalle stropdas draagt, passen brede bretels daar echt niet bij.
Bretels die openlijk worden gedragen fungeren als verticale lijnen op gelijke hoogte met de stropdas en accentueren duidelijk je lijf.

De huidige populariteit van de bretel heeft er toe bijgedragen dat de ceintuur vroeger hoger werd gedragen dan nu.
En precies op de afronding van de buik houdt de riem alleen bij magere mannen stand. Door de jaren heen is de broek meer en meer naar de heup opgeschoven.
 
De riem is in feite niets anders dan een band rond je taille om de broek op te houden.
Als onderdeel van het militaire uniform heeft het altijd de voorkeur gehad aangezien onze voorouders uit de Bronstijd hun zwaard er aan vast maakten.
 
 
Dit heeft de ontwerpers van alle tijden ervan niet weerhouden allerlei soorten riemen te ontwerpen
De hedendaagse riem is gewoonlijk zwart of bruin. 
Er zijn nu trendy stoffen riemen, met of zonder design, een gordelslot met briljanten of zelfs met vlechteffekt.
Bij een net pak komen natuurlijk slechts eenvoudige smalle lederen riemen in aanmerking.
De gouden of zilveren gesp moet in harmonie zijn met de manchetknopen die op hun beurt moeten overeenkomen met het horloge.

De volgende blog produkten kunnen ook interessant voor u.
 
De stropdas bij het eten