op 25.01.2011 17:51 , Klicks: 1417

Niet alleen mode, maar onderhouden

Wat betekent "netjes verschijnen" eigenlijk ", laat een nette indruk achter"? Is het de kleding? Is het de buitenkant? Is het het totaalbeeld, dat de man moet sieren?

Als je vraagt aan ​​de dames wat zij verwachten van het uiterlijk van een man, zal het antwoord meestal zijn: Het maakt niet uit maar het belangrijkste is verzorgd er uitzien. Maar wat is nu eigenlijk een verzorgde man? Zijn het de verzorgde nagels? De glanzende manchetknopen? De gel in je haar? Of gewoon een goede keus in zich te kunnen kleden?
 
Nou, een deel ervan heeft zeker zijn charme, het antwoord is eigenlijk veel eenvoudiger. Een goed verzorgde man besteedt aandacht aan zichzelf. Niets meer. Maar ook niet minder. En dat is al heel wat.

Een nette uitstraling heeft minder te maken met wat je draagt. Het heeft veel meer te maken met hoe jezelf bent en handelt. En er zijn geen blunders die een positieve indruk laten vervliegen. In plaats daarvan worden uw persoonlijke bezittingen bepaald door kleine dingen. En het zijn die kleine dingen die het doen die, indien u  er niet op let, overkomen alsof u de nacht onder de brug heeft doorgebracht.

Het begint al in de badkamer.
Vlekken op de kraag?Bloedspatten op je shirt? Of zelfs tandpasta in je oor (klinkt absurd, maar het is de auteur van dit hier al gebeurd ...)? 
Bovendien heeft de deodorant al vlekken veroorzaakt op je hemd en ook de stropdas toont vreemde vlekken.
 
Gelukkig kan men veel voorkomen.
Het gaat niet om persoonlijke hygiëne op zich - die hoe dan ook normaal moet zijn voor een man.
Maar een paar valkuilen kunnen worden vermeden.
Bijvoorbeeld is het raadzaam om het shirt pas aan te doen na het scheren en tanden poetsen.
Zo vermijd u scheerschuimresten of tandpasta-vlekken op de kraag.
Kleine rode stippen op de kraag moet ook niet kunnen.
Scheer je eerst, borstel je haar en poest je tanden.
Tegen de tijd dat je klaar bent, zijn kleine scheerwondjes al lang gestold.
Doe je deodorant ook iets eerder op zodat het opdroogt voordat het in contact komt met je shirt. 
 
 
 
Niet voor het effect, maar in het belang van je kleren moet u nog uw eau de toilette spray zonder hemd aan opdoen, en niet net voor je het huis verlaat.
Alcoholische parfum en zijden dassen zijn geen goede combinatie.

Goed gepoetste schoenen zijn vanzelfsprekend.
Pas als je schoenen net voor een belangrijke vergadering gaat poetsen merk je dat de zoom van je broek niet meer zo goed eruit  zoals voorheen omdat het vol schoensmeer zit. Dat je niet in je goede pak naar de borstel grijpt moge duidelijk zijn.
 
Bij uw kleding let u zeker toch op kleine zaken.
Heeft u voor alle zekerheid nog geoefend met het knopen van een stropdas?
Geweldig, alleen niet met de glanzende effen gekleurde stropdas die u juist wilde aandoen want die verdraagt kreukels niet zo goed.
 
Je donkere pak past perfect? Het zij zo. En hij ruikt naar mottenballen? 
Jammer, een kans gemist. Ventileer je klerenkast regelmatig voordat je de kleren nodig hebt.
Samen met regelmatige bezoeken aan de kapper, een dagelijkse douche en schone kleren wat je gewoon moet doen als je deze grondregels in acht neem kan je gewoonweg niks gebeuren.
 

Lees hier in onze fashion blog verder...