op 25.01.2011 17:51 , Klicks: 1886

Modetrends voor mannen 2011

De trends op de mannenmode show 2011 zijn meer ingetogen maar sommige worden als een beetje schokkend omschreven. In vergelijking met trends in de mannenmode is de situatie van de vrouwelijke mode beter te noemen.
Bij mannen gaat het meestal over zoiets als kleurverandering of een verandering van vorm of dat de stropdassen wat smaller gaan worden. Dat waren dan de bekendmakingen van wijzigingen in de mannenmode. Maar wat zijn de voorbodes van de herfst en de lente / zomer? In de zakenwereld hoeven de mannen niet te rekenen op veel verandering, de vraag blijft ongewijzigd naar pakken in donker grijs en blauwe tinten.

Ook kan bruin en zwart normaal worden gedragen. Aangekondigd  zijn modieuse en slank gesneden jasjes die iets korter zijn, met twee knoppen aan de zijkanten. In het algemeen geeft fit een slank beeld weer. Bij de broeken gaat de trend nog steeds in de richting van te smalle broeken. Als het om donkere garens gaat dan komen de half-gevoerde en genaaide randen verwerking om de hoek kijken.

In het algemeen kan men stellen dat men bij mannenmode eerder op fijne details let. Naast nuanceringen zijn er tevens echte trends op te merken. Bijvoorbeeld is glans een belangrijk element in de nieuwe mannenmode. Mohair speelt dus bij zakenpakken een aanzienlijk grote rol. Voor de zomermaanden zijn fijne wollen stoffen en donkere katoenen stoffen in linnen look aangekondigd.

Voor wat betreft de herfst is er een nieuwe comeback namelijk het flanellen pak. Ook verschijnen Glenchecks weer in het grijs of ook in blauwe kleuren, met roze ruiten zelfs in het paars. Ook onder de aandacht zijn kleren met tweeloops knopen. Deze zijn erg in de mode en daardoor korter gesneden dan normaal .

Daarom komen ze niet in aanmerking voor elke man. Als het gaat om overhemden dan is er niks nieuws onder de zon dus blijft alles bij het oude.. Het zakenshirt laat zich weer van zijn ouderwetse kant zien en blijft gewoon in het wit en lichtblauw.  Ook dress shirts met fijne strepen en ruiten zijn te zien in de nieuwe mode .

Het echte nieuwtje zijn de kleuren. Deze zijn vrij kleurrijk, dus met fuchsia, roze, violet en groen. Helemaal in zijn donkere strepen met paars, blauw en bruin. De kragen worden weer kleiner. In de mode zijn de spread kraag en de Shark kraag. Lange, slanke mannen dragen slim-fit.

Als het aankomt op trends in de mode voor 2011 dan mogen uiteraard de stropdassen niet ontbreken.Hier gaat het kleurrijk verder, Kan gedragen worden fel roze, paars, oranje en gras greens. De vaste breedte wordt aangegeven als 8,5 cm. Op zo'n manier krijgt men een perfect gebonden knoop en een perfect kuiltje.  De jongere generatie krijgt in het najaar en volgend voorjaar / zomer toegang tot de smalle stropdassen.


Effen kleur stropdassen worden gecombineerd tot een patroon dress shirts vormen, waarbij de stropdassen worden gemaakt van glanzend zijde.

Als het meer om het traditionele vlak gaat dan staan strepen op nummer 1. Verder modegevoelig zijn de modieuze kleurcombinaties in de Engelse stijl, maar ook schakeringen van zilver en lila, roze en groen en bruin en paars. Geruite patronen komen weer terug.

Een echte noviteit in trends zien bij de pochettes. Al in de afgelopen twee jaar kan men waarnemen dat pochettes terug aan het komen zijn. Herenzakdoek als een must in uw borstzak. Dat decoratieve item is er in felle kleuren, met fijne patronen en randen, die in schril contrast staan met de kleur van het doekje, bijvoorbeeld een paarse zakdoek met witte vlekken, die een lila-gekleurde hoge contrast rand heeft.

Ook in de mode zijn pochettes met ruitpatronen en Paisley patronen. Het kan worden gezegd dat de pochette bijna de stropdas vervangt in de sector vrijetijdskleding zo superieur is deze pochette in het nieuwe seizoen.

De mode-georiënteerde man kan niet om de pochette heen dit seizoen. Nieuwe items worden opgenomen bij de formele kleding. Kortom dit heet „classic with a twist“.

Dit blijkt bijvoorbeeld uit de avondkleding. Hier worden in het nieuwe seizoen dandyisme geassocieerd met romantiek. Het resultaat is een formele kleding, die de kleuren van bordeaux, paars of groene dassen tot werkelijk grote prestaties heeft geleid. Met deze kleuren worden zwart en middernachtblauw goed aangevuld.

Contrasten zijn ook populair bij de mode-trends bij mannenmode 2011. Laten we een voorbeeld nemen. Mannen dragen een smoking in donkergroen met een sjaalkraag, de revers worden in het zwart afgezet. Bij materiaal van fluweel en zijde zijn zij de voortrekkers.

De nieuwe pakken voor 's avonds komen met een smal gedeelte van de broek wat nog steeds relatief dicht op het been aansluit. De jasjes worden ook dit seizoen kort gedragen.
Echte trendsetters dragen op deze uniformen patroon shirts met een sterk contrasterende kraag. Opgeworpen wordt bijvoorbeeld een shirt in paars en wit, Viichy-ruit en een witte haaien kraag.

Daarbij opvouwbare witte manchetten. De kers op de taart is een fluwelen strik in het paars. De lange stropdas is nog steeds goed vertegenwoordigd bij avondkleding, als vervanger voor de vlinderstropdas. De nieuwe trends voor het seizoen gelden ook op het gebied van trouwmode. Weliswaar domineren hier nog steeds de kleuren zilver, champagne, bruin en zwart,

maar er zijn ook nieuwe trends. Dit komt tot uiting in kortere half-gevoerde en slecht afgewerkte jassen. Voor modellen met een rij knoppen- jasje wordt met vest gedragen, bij de overige 10.000 is verder de jurk nog steeds erg populair. Dit wordt gedragen met een rijk geborduurd vest, opstaande kraag en plastron.

Donkere tinten kunnen goed combineren met lichter geweven strepen. In het algemeen tekent de kleding u slanker en moderner af.
Heren vlinderstropdassen
Het feest van de herenmode