op 25.01.2011 17:51 , Klicks: 2207

Toiletkoffer of reis tandenborstel?

Wat heeft de verzorgde man nodig voor onderweg?
Een kijk in de ronde op het station of op de hotel parkeerplaats kan interessant zijn. Zo een menigeen schuift hun middelgroot trolley, ook de notebooktas behoord er ondertussen bij. De zakenkoffer sluit op een zakenman, de voorbeeldkoffer behoord bij een agent. Erbij komt bij de dames vanzelfsprekend de verplichte handtas en meestal ook nog erbij een – toiletkoffer. Want ergens moet men toch de massa aan divers make-up, verzorgingsproducten en apparaten opbergen. Een wijs man zei eens: „In de badkamer van een vrouw zijn er rond 500 dingen. Een man kan er maar tien van identificeren.“
 
En toch: De tijden waar men als man met een stuk huishoudzeep goed bedient was zijn er voorbij. En ook als het merendeel van hotels gewoon in het noodgeval met toiletartikelen overeind kan helpen, zo weet iedereen die veel reist dat het beter is om meer dan te weinig erbij te hebben.
 
Het gaat namelijk niet alleen om lichaamsverzorging. Een goed gepakt toiletkoffer is bijna een verzekering tegen de gebeurlijkheden van het leven. Waarom dan niet een beetje nadenken en zelf stijl bewijzen? Want een gentleman is kennelijk niet alleen aan de kwaliteit van zijn stropdas te herkennen, maar ook eraan, waarmee hij zich omgeeft.
 
 
Toilettassen zijn er in alle decors en prijsklassen. Maar wilt u ‘s ochtend na het opstaan echt op een dansend Mickey Mouse of een violetblauw bloemenprint starren? De enige echte toilettas is uit leer. Of zwart of bruin is een kwestie van smaak. Maar het is beter om hier een beetje meer te investeren. Want de toilettas is meestal het eerste wat u ‘s ochtend ziet. En een goede leren toilettas houdt een heel leven lang.
 
 
Om te erkennen, als u outdoor matig onderweg bent zijn de kleinen praktijk weefseltassen om op te hangen goud waard, precies hetzelfde als functiejassen of wandelschoen. Maar laat ons geen komedie spelen: normaliter is toch de verste route, die u ter voet gaat naar de lift, toch?
 
 
Maar heeft men daar echt zijn compleet badkamer voorraden nodig? Ja. Eigenlijk zelf meer, want wat men thuis nog snel zou kunnen halen, moet erbij zijn onderweg.
 
 
Een klein reisflesje shampoo is goed, niet per se een shower-en-haar-product, die niet bijzonder vriendelijk zijn tegen het haar. Deodorant, natuurlijk. Een licht eau de toilette, luchtjes om het ook over dag te kunnen dragen. Erbij tandenborstel en tandpasta, eventueel floss. Mondspoeling? U kunt zeker enkele dagen zonder uitkomen.
 
 
Moeilijk wordt het bij de scheer benodigdheden. Een scheermesje, scheerzeep, kwast, al dat neemt plek in. Misschien is hier als uitzondering de eenvoudige systemscheer apparaat een beter keuze, misschien zelf met een scheerschuim in reis maat. Men moet compromissen kunnen ingaan...
 
 
Vreemd genoeg wordt de zeep vaak vergeten. Kies een „mannelijke“ zeep met sandelhout of dennengeur.
 
 
De echt sterke kant van de toilettas toont zich in de buitentas of het binnen vak, ver van de lichaam verzorging voorraden. Daar is plek voor alles, wat men nodig zou kunnen hebben. Lippenbalsem, een verband, nagelschaar – alles dingen aan die men niet denkt, maar die een iedereen van ons al pijnlijk gemist heeft. Erbij een of twee hoofdpijnpillen. Als u zeker wilt gaan: een of twee veiligheidsspelden en een bankbiljet, als u portefeuille kwijt raakt. Het best ook nog naaigerei. Wat, dit klinkt onmannelijk? Niet zo onmannelijk als een man met een stuk gegaan overhemd, waar de knoppen missen. Ook bij trimvesten kunnen knoppen afscheuren. En misschien zelf een stropdasknip en een oud paar manchettenknoppen voor de reserve, want wie van ons heeft die niet eens vergeten en zag zich opeens in een business overhemd met klap manchetten geconfronteerd?
 
Leest u hier meer Stropdas-mode.nl


Trends in mannen mode 2011
Stropdas en shirt