op 16.03.2012 18:41 , Klicks: 4342

Die ideale kleur overhemd voor U

Gedurende lange tijd slechts beschouwd als beschermend ondergoed, werd het in de afgelopen decennia dit mode item onderhevig aan hevige discussies. Welke kraag vorm past bij welke aangelegenheid? Wat voor soort kraag is nog steeds gangbaar? Zelfs de kleur is altijd een onderwerp van discussie.

Natuurlijk, met een donker pak met een wit shirt kan men echt niet veel verkeerd doen, toch? Soms wel dus. Een absolute all-rounder is een klassiek shirt in lichtblauw. Het ziet er met jeans of chino niet formeel uit maar met de bijpassende stropdas kunt u het zelfs in de meest conservatieve kantooromgeving dragen.

Ideaal passend bij een donker blauw pak als een gestreepte stropdas in Bordeauxrood. Daarnaast is er nagenoeg geen stropdas kleur, de pasvorm is niet een lichtblauw overhemd. Bovendien bestaat er praktisch geen stropdaskleur bij welke een lichtblauw hemd niet past. En het heeft nog een nadeel.

Als u een sterke baardgroei heeft dan laat u het links liggen! Baardstoppels versterken het effect nog meer. Wit is onproblematisch.
Het ziet er professioneel, schoon en stijlvol uit. Spijtig genoeg is het voor mensen met een zeer lichte huidskleur een beetje te krachtig.

U ziet er dan gauw uit als iemand die de burotafel op het kantoor al weken niet heeft verlaten.. Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken om bijpassende kleurcombinaties. Wit past overal bij en zorgt altijd voor een elegant kontrast. Dus het is niks wanneer u probeert onschuldiger of gezelliger zich voor te doen.

Eigenlijk is een roomklerig hemd een groot probleem. Let wel, eigenlijk. Want er zijn vormgevingen bij welke u er niet alleen goed maar zelfs feestelijk uitziet. Ze lenen zich bij uitstek voor trouwdassen in champagne- of beige kleur. Ook bij een donkerblauw pak kunt u met een roomkleurig hemd niet veel verkeerd doen.

Het is geen kleur voor kontrastrijke combinaties. Het geeft een goed resultaat met voor de hand liggende tinten van dezelfde kleur. Een fris roze shirt ziet er niet zo vrouwelijk als men zou denken. De kleur roze is inmiddels de bij mannenmode aanbeland. Het gerenomeerde Pantone Color Institute heeft de kleur roze uitgekozen tot kleur van het jaar 2011.

Hemden in de kleur roze komen het best uit bij mannen met een donkere huidskleur. Maar dan is de roze shirt bijna net zo gevarieerd als zijn heldere blauwe tegenhanger. Let wel, bijna. Want in het conservatieve milieu is roze nog steeds niet algemeen geaccepteerd.

We hebben niks tegen zwarte hemden maar niet voor op het werk. Sommige mensen denken hip te doen door een zwart overhemd met een evenzo zwart pak te combineren met een opvallend gekleurde stropdas. Zo lijkt u wel op een architect of op een verkoper in een belwinkel.

Ook shirts met de kleur lila worden steeds populairder. Ook hierbij geldt dat hoe conservatiever de firma is deste minder u een fel gekleurd shirt kunt dragen. Het is beter is om hier een subtiele toon op toon gestreepte das te combineren, of in ieder geval een die de shirt kleur in het patroon in zich heeft. Er is niets tegen gestreepte of geruite hemden. Voor zakelijke shirts zouden deze patronen altijd zo fijn moeten zijn dat ze alleen van dichtbij op te merken zijn.Stropdas en shirt