Wat zegt de kleur oranje?

Oranje is een combinatie van rood en geel. Rood staat voor energie, liefde en offensief. Geel staat voor vrolijkheid. Oranje is dus een energieke, positieve, vrolijke kleur. Oranje wordt vaak geassocieerd met een zonsopkomst of de kleur van de bladeren van een boom in herfsttooi. Andere associaties met oranje zijn gezondheid, succes of een nieuwe begin – Denkt u ook niet dat een oranje stropdas een mooie nieuwe aanwinst voor u zou zijn?

Hebt u de afgelopen tijd veel stress ervaren? Dan kan wat oranje voor een omslag in uw leven zorgen of u in elk geval wat positiever stemmen. Draagt u een oranje stropdas, dan staat u voor succes, nieuwe doelen en een nieuw begin – Wat weerhoudt u er nog van een nieuwe, oranje das te kopen?

Oranje stropdassen

Stropdassen in abrikoos of helder oranje

Oranje stropdassen kunnen uitstekend worden gecombineerd met lichtblauwe overhemden. De oranje stropdas heeft een frisse, jeugdige uitstraling. Wij voeren een breed assortiment oranje stropdassen, van licht perzikoranje tot donkerdere oranjetinten.

Laten zien 1-48 van 180 Artikelen

Verschillende kleurnuances van de oranje stropdas

Er zijn veel meer kleurnuances van oranje dan u wellicht zou vermoeden. Veel modeontwerpers kiezen met name in hun lente- en zomercollecties voor lichte oranjetinten. Daartoe behoren abrikoos, perzik-oranje en zalmkleur. Uiteraard zijn er nog veel meer kleurschakeringen van oranje, zoals dadelgeel, pompoengeel en signaalgeel. Deze kleuren trekken gegarandeerd de aandacht. Voor de herfst zijn er dan de donkerdere varianten van de oranje stropdas.

Hoe stemt u uw garderobe op uw oranje stropdas af?

De lichtere oranjetinten zijn perfect voor zonnige dagen in de buitenlucht. Hoe donkerder het oranje, des te beter de stropdas bij de herfst of zelfs het begin van de winter past. Hoe bruiner het oranje, des te later het seizoen waarin we oranje in de garderobe terugzien.

Er is vrijwel geen overhemd- of kostuumkleur waar oranje niet bij past. Vooral wit, beige, geel, grijs en blauw kunnen prima met oranje worden gecombineerd. Een blauw overhemd met een oranje stropdas ziet er altijd prachtig uit. Voor de kleurencombinatie pak-overhemd-stropdas kunt u zich het best richten op de kleur van de individuele kledingstukken en het actuele seizoen. Een lichtere oranjetint staat altijd mooi bij een lichtblauw overhemd. De combinatie bruin overhemd en oranje stropdas is ook erg populair en ziet er zeer verzorgd uit. Een voorbeeld: beige pak, bruine schoenen, oranje stropdas, koperkleurige riem en roestbruine portemonnee.