Filteren op

Prijs
Prijs
  • -

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters
Stropdas-Mode.nl heeft een beoordeling van 5 uit 5 op eKomi gebaseerd op 4 beoordelingen.

Rode vlinderdassen

De klassieker - de rode vlinderdas

Onze collectie vlinderdassen in koraal, middelrood en bordeaux omvat de tinten wijnrood, kardinaalrood en robijnrood. Een rode vlinderdas straalt autoriteit en zelfvertrouwen uit. Het wekt ook passies en emoties op - en past gewoon prachtig bij een donker pak.

Laten zien 1-48 van 69 Artikelen

Oorsprong van de vlinderdas

De vlinderdas (ook wel strik- of kruisstropdas genoemd) vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het is niet duidelijk wanneer de vlinderdas als accessoire ingang vond, maar in de 17e eeuw werd hij steeds vaker gezien op de nek van de hogere kringen. In die tijd heette de vlinderdas voor mannen in Frankrijk nog een "jabot" - tegenwoordig een "papillon" (soms ook in mannenmodeskringen). De vlinderdas was nog wat gezwollen en leek meer op een brede kraag. Rond 1870 nam hij zijn huidige vorm aan en werd hij voornamelijk gedragen met een witte vlinderdas bij een jacquet. Toen het smokingjasje als alternatief werd ingevoerd, kwam ook de black tie dresscode - d.w.z. met een zwarte vlinderdas - in zwang.

Wanneer mag je een vlinderdas dragen?

De vlinderdas kan eigenlijk met alle outfits worden gecombineerd - of het nu gaat om een casual look met chique patronen of glanzend monochroom voor elegante festiviteiten - kies gewoon het patroon en de kleur van de kruisstropdas afhankelijk van de gelegenheid. Het is verplicht de vlinderdas te dragen, bijvoorbeeld bij het formele pak van de Duitse strijdkrachten of bij snookertoernooien. Indien een uitnodiging ook een "black tie" of "white tie" dresscode vermeldt, moet u kiezen voor een zwarte vlinderdas met een dinerjasje of een witte vlinderdas met een colbert. Voor het overige blijft u volledig vrij in uw keuze wanneer en bij welke look u een vlinderdas draagt.

Laat uw voorkeuren beslissen in plaats van starre modevoorschriften

Met de vlinderdas kan de modebewuste man als geen ander herenaccessoire nonchalance uitstralen. Of het nu David Bowie met een open vlinderdas is of Bradley Cooper in een lichtgrijs jasje over een wit overhemd - er zijn vele voorbeelden van vlinderdragers die in het geheugen zijn blijven hangen. Overigens zijn er geen mode no-go's als het gaat om de kleurkeuze van vlinderdassen, afgezien van formele avondkleding. Kies gewoon wat het beste bij u past en uw persoonlijke stijl weerspiegelt - of het nu eenvoudige elegantie in gedempte tinten of kleurrijke en opzichtige patronen zijn. Sommige ontwerpen die absoluut niet geschikt zijn voor een das, kunnen perfect passen bij een pak.