Stropdas in oranje, paars en roze

In het bijzonder tijdens het voorjaar zijn oranje, paarse een rose de meeste gekozen kleuren voor de stropdas. Ze geven een frisse combinatie in de heren garderobe tijdens het voorjaar. Deze kleuren zijn goed te combineren met een wit of lichtblauw overhemd.

Psychologie van roze

Als je rood met wit mengt, krijg je roze. Rood staat wegens zijn intensiteit voor kracht en trekt snel de aandacht van mensen. Het zachtere roze roept ook emoties op, maar dan eerder in romantische richting.

Roze stropdassen

De modieuze stropdas - Meer dan de moed der kleuren

Het aantal kleurvarianten bij onze roze stropdassen is erg groot. Terwijl een zacht roze stropdas markante gelaatstrekken minder scherp maakt en een teken is van toegankelijkheid, bewijst een felroze stropdas dat u ook wel eens buiten de gebaande paden wilt treden.

Laten zien 1-48 van 1554 Artikelen

Kleurnuances van roze

Roze is een combinatie van rood (magenta) en wit. Uiteraard wordt het roze lichter naarmate er meer wit wordt toegevoegd. Voorbeelden daarvan zijn ros�, lavendel en anjer. Met minder wit wordt het roze feller van kleur. Kersrood is hier een goed voorbeeld van. Wordt er wat geel aan het roze toegevoegd, dan ontstaat er een oranje boventoon. Bij perzik, zalm en koraalrood is dat duidelijk zichtbaar. Donkerdere tinten in de richting van bruinrood worden verkregen door zwart toe te voegen.

Waar kan roze mee worden gecombineerd?

Roze is ideaal voor de warme maanden - het is namelijk erg fris en licht van kleur. Wij adviseren u een roze stropdas te combineren met een grijs pak. Andere geschikte kleuren zijn beige en lichtbruin.

De lichtere tinten roze passen perfect bij licht- tot middelgrijze pakken en een wit overhemd. Bij een fellere kleur roze staat ook een zwart of grijs overhemd erg mooi.

Maar let bij het combineren van kleuren met een roze stropdas ook op uw individuele kleurprofiel. Mannen met lichte ogen en licht haar staat roze namelijk het best.