Kent knoop

Deze stropdasknoop heeft de minste handelingen nodig. De knoop is wel klein waardoor de kent knoop vaak de kleine knoop wordt genoemd. Hij is in het bijzonder voor grote mannen geschikt omdat hij een of twee wendingen minder heeft dan gebruikelijk waardoor hij 6cm langer lijkt. Ondanks het kleine aantal handelingen is hij niet makkelijk te binden. Men moet het wel goed knopen anders blijft hij niet zitten.

Kent knoop

Instructies

De stropdas wordt, net als bij de four in hand, om de hals gelegd met de bredere langere zeide naar links. Dan wordt het brede deel van de stropdas 180 graden gedraait zodat de zoom niet te zien is in de knoop. Dan het brede uiteinde pakken en onder het smalle en er daarna weer overheen halen. Maak met het brede uiteinde een lus en haal hem via de kraag er weer door. Trek de das goed aan zodat hij blijf zitten

De voltooide kent knoop is klein en asymmetrisch. Hij tiet er goed uit bij een kleine kraag met een nouwe opening. De kent knoop is ook te gebruiken wanneer u een lang persoon bent want dan heeft de stropdas minder lengte in de knoop.


Wij adviseren deze artikelen uit onze shop: