Filteren op

Psychologische betekenis van turquoise

Turquoise en aquamarijn zijn lichtere blauwtinten die overgaan in groen. Daardoor maken deze kleuren dezelfde emoties bij mensen los als blauw en groen &nash; namelijk de rust van blauw en de vrolijkheid van groen. Creatieve mensen gebruiken turquoise daarom graag als een kleur voor inspiratie. Toch wordt turquoise vooral gebruikt in dameskleding. Met name in het voorjaar is turquoise een veelgeziene kleur.

Turquoise stropdassen

De onconventionele stropdas

Hier ziet u ons gehele assortiment stropdassen in turquoise, mintgroen en aquamarijn. De turquoise stropdas oogt fris, onconventioneel en open - als traditionele, effen das, als turquoise das met stippen, strepen of als paisleydesign.

Laten zien 1-48 van 124 Artikelen

De kleurschakeringen van turquoise

Turquoise is een combinatie van geel en cyaan (blauw). Hoe meer cyaan, des te blauwer het turquoise. Voor een lichtere of donkerdere tint wordt meer wit of zwart toegevoegd. Wordt er meer wit toegevoegd, dan krijgt het turquoise meer een pastelkleur. Bij meer blauw ontstaat er een staalblauwe kleur. Kijk ook eens in de categorie�n Lichtblauwe stropdassen, Lichtgroene stropdassenof Donkergroene stropdassen.

Langere mannen, mannen met een grote nekomvang of mannen die de voorkeur geven aan een dubbele knoop, kunnen het best een extra lange stropdas kiezen. Deze XXL stropdassen zijn ca. 10 cm langer – de perfecte keuze voor mannen die langer zijn dan 1.80m.

Een turquoise stropdas afstemmen op de rest van de garderobe

Turquoise is lastig te combineren met andere kleuren. Turquoise bevat weliswaar blauw en geel, toch is een combinatie met een overhemd in deze kleuren niet aan te bevelen. Stel uw outfit bij voorkeur stuk voor stuk samen. Begin met het grootste kledingstuk. Leg het pak op het bed en kies er een overhemd bij dat er qua kleur het best bij past. Leg er vervolgens uw turquoise stropdas bij. Staan de gekozen kleuren goed bij elkaar, draag deze combinatie dan gerust. Staat het niet mooi bij elkaar, kies dan een lichtgrijs pak en een wit overhemd. Zo ziet u eruit om door een ringetje te halen. Kies als kleur voor schoenen en riem liever voor zwart dan voor bruin