Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

Effen vlinderdassen

Voorgestrikte herenstrikken in meer dan 150 verschillende kleurschakeringen

Wij bieden effen gekleurde vlinderdassen voor heren in een verscheidenheid van tinten. 

Laten zien 1-48 van 311 Artikelen

Vlinderdassen voor heren, in de volksmond ook wel vlinderdassen genoemd, zijn dwarsdassen die niet langer voorbehouden zijn aan officiële kostuums. De moderne man draagt ze graag als een stijlvol accessoire bij vele gelegenheden.

Het zelf knopen van de vlinderdas voor mannen leverde vaak problemen op, zodat velen die er een hadden willen dragen, ervan afzagen.

Wij bieden in onze online winkel voorgestrikte vlinderdassen aan, zodat u geen vlinderdas hoeft te knopen. Bovendien zijn ze in maat verstelbaar en geven ze u een comfortabel gevoel wanneer u ze draagt. Zo passen uw halssieraden altijd perfect en precies.

Als u meer individualiteit wilt in de vorm van uw strik, bevelen wij de zelfgestrikte versies aan. Zoek gewoon naar de overeenkomstige opmerking op het respectieve product.

Het materiaal van onze eenkleurige vlinderdassen is gemaakt van eersteklas zijde of onderhoudsvriendelijke microvezel. Deze synthetische vezel is beter bestand tegen vuil en kan gemakkelijker worden gereinigd.

Kies uw favoriete kleur uit ons grote assortiment.

Wij hebben hier een paar suggesties voor u op een rijtje gezet:

  • Lichte en stralende tinten: van parelwit tot champagne tot ijsblauw.
  • Donkere en klassieke variaties: Van donkergroen en zilver tot nachtzwart
  • Heldere effecten met: Violet, kersenrood of roze
  • Zomerse nuances met: Oranje, mintgroen of goudgeel
  • Koele en verfrissende kleuren: van koningsblauw tot turkoois en aqua

Een effen gekleurde herenstrik heeft het voordeel dat hij gemakkelijk kan worden gecombineerd met de rest van de outfit. Dit maakt het heel gemakkelijk om kleurrijke en opvallende accenten aan te brengen. Als u bijvoorbeeld een broek en een jasje in een donkere kleur draagt, ziet een felle scheut kleur er fris en smaakvol uit.

De extravagante man heeft ook de neiging een vlinderdas met motief te dragen, die, slim gecombineerd, een zeer stijlbepalend effect kan hebben.

Formeel gebruik van de effen gekleurde herenstrik

In sommige beroepen, alsook bij sommige sociale evenementen, is een formele das of een klassieke kruisdas verplicht. Een zwarte vlinderdas is populair bij een smoking, terwijl een witte vlinderdas meer aanvaardbaar is bij een colbert.

Voor officiële kostuums worden vlinderdassen of stropdassen nog steeds beschouwd als de officiële dresscode.

Professioneel gebruik van de zwart-witte vlinderdas:

  • Rechters en openbare aanklagers treden op als personen van aanzien en zijn onderworpen aan deze voorschriften - zij dragen echter gewoonlijk een witte das
  • Tijdens professionele toernooien van bepaalde sporten, zoals snooker, is het dragen van een klassieke vlinderdas verplicht
  • Ook butlers en obers in de hogere gastronomie zijn aan deze dresscode onderworpen.

In de privésfeer worden vaak feestelijkheden gevierd waarbij een effen gekleurde vlinderdas wordt verwacht, passend bij de gelegenheid. Een klassiek voorbeeld is de Italiaanse bruiloft. Draag een wit jasje in combinatie met een witte vlinderdas en u verspreidt een vleugje Italiaanse flair.

Opvallende verschijningen met een vlinderdas van een man

Sommige persoonlijkheden vallen op of werden opgemerkt door het dragen van een vlinderdas en prenten zich zo in ons geheugen.