Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

Klassieker onder de avondkledij: de zijden vlinderdas

Net als de zijden stropdas wordt ook de vlinderdas van zuivere zijde beschouwd als een klassieker van elegante avondkleding. Of het nu gaat om een zwarte stropdas bij een smoking, een witte stropdas bij een colbert of een fris, effen roze vlinderdasje voor een huwelijk dat past bij de jurk van de dame: de zijden vlinderdas is de perfecte keuze voor formele gelegenheden. U kunt echter ook kiezen voor de tegenhanger van microvezel met een lichte satijnglans.

Strikjes van microvezel en andere materialen

Onze vlinderdassen van microvezel van hoge kwaliteit doen nauwelijks onder voor hun zijden tegenhangers. Door de lichte satijnglans en het natuurlijke oppervlak, kunt u ook gemakkelijk grijpen naar de goedkopere kruisbanden van microvezel. Deze zijn ook iets slijtvaster dan de zijden vlinderdassen - omdat ze door hun structuur minder gevoelig zijn voor vuil - en zijn daarom perfect voor de horeca, de dienstensector, het hotelwezen of zelfs voor dagelijks gebruik.

Vlinderstrikken / Vlinderdassen

Vlinderstrikjes voor feestelijke gelegenheden

Bij een smoking draagt men een overhemd met een verdekte knoopsluiting en een vlinderstrikje. Maar vlinderdassen worden ook bij kostuums en bij verschillende gelegenheden gedragen. Alle vlinderstrikjes die hier zijn afgebeeld, zijn al gestrikt en zijn in wijdte verstelbaar.

Laten zien 1-48 van 538 Artikelen

Wanneer mag je een vlinderdas dragen?

De vlinderdas kan eigenlijk met alle outfits worden gecombineerd - of het nu gaat om een casual look met slimme patronen of een glanzende effen kleur voor elegante festiviteiten - kies gewoon het patroon en de kleur van de vlinderdas naar gelang van de gelegenheid. Het is verplicht de vlinderdas te dragen, bijvoorbeeld bij het formele pak van de Duitse strijdkrachten of bij snookertoernooien. Indien een uitnodiging ook een "black tie" of "white tie" dresscode vermeldt, moet u kiezen voor een zwarte vlinderdas met een dinerjasje of een witte vlinderdas met een colbert. Voor het overige blijft u volledig vrij in uw keuze wanneer en bij welke look u een vlinderdas draagt.

Laat uw voorkeuren beslissen in plaats van starre modevoorschriften

Met de vlinderdas kan de modebewuste man als geen ander herenaccessoire nonchalance uitstralen. Of het nu David Bowie met een open vlinderdas is of Bradley Cooper in een lichtgrijs jasje over een wit overhemd - er zijn vele voorbeelden van vlinderdragers die in het geheugen zijn blijven hangen. Overigens zijn er geen mode no-go's als het gaat om de kleurkeuze van vlinderdassen, afgezien van formele avondkleding. Kies gewoon wat het beste bij u past en uw persoonlijke stijl weerspiegelt - of het nu eenvoudige elegantie in gedempte tinten of kleurrijke en opzichtige patronen zijn. Sommige ontwerpen die absoluut niet geschikt zijn voor een das, kunnen perfect passen bij een pak.

Informatie en tips

Onze modeblog bevat veel informatie en tips over het onderwerp vlinderdassen. We leggen uit hoe je een vlinderdas met een haaksluiting vastmaakt of hoe je een klassieke kruisstropdas in stijl knoopt. Wij vertellen u wat er schuilgaat achter de term "Dresscode Black Tie" en wat u precies draagt als u bent uitgenodigd voor een evenement met de Black Tie dresscode. Voor dragers van vlinderdassen met baarden, adviseren wij welke vlinderdas bij welke baard past. En voor wie van bretels houdt, vertellen we hoe je een vlinderdas en bretels combineert.

Strikjes knopen

  1. Vouw eerst de overhemdskraag omhoog en leg de vlinderdas losjes om de hals. Eén uiteinde van de vlinderdas moet lager hangen, omdat dit stuk stof later nodig zal zijn om de vlinderdas te knopen.
  2. Plaats nu het stuk van de vlinderdas dat langer is gebleven rond de bovenkant van de kraag.
  3. Het kortere stuk van de vlinderdas wordt nu gestrikt alsof men een schoenveter strikt.
  4. Nu wordt het omgevouwen uiteinde van de vlinderdas vastgehouden terwijl het lange uiteinde wordt omgeknoopt.
  5. Vervolgens wordt het lange uiteinde van de vlinderdas zowel over als achter de half afgewerkte vlinderdas getrokken. Terwijl de vlieg nu iets strakker wordt getrokken, moet er echter een kleine lus voor de vlieg blijven, die met één vinger wordt opengehouden.
  6. Het lange eind van de vlieg wordt dan door deze overgebleven lus getrokken. Nu wordt de gulp strakgetrokken en uitgelijnd tot beide uiteinden symmetrisch lijken.