Filteren op

Waarom we stropdassen aanbieden die extra lang zijn?

De normale stropdas is niet langer dan 148cm. Wie groter is dan 185cm kan al een probleem krijgen bij het knopen. De stropdas is na het knopen namelijk te kort. Wanneer de stropdas beduidend boven de riem hangt heeft u een XXL stropdas nodig.

XXL Stropdassen

Extra lange stropdassen – stropdas extra groot

Wij bieden een groot aanbod van XXL stropdassen. Onze extra lange stropdassen zijn 156cm lang maar zien er verder niet anders uit dan de stropdassen met een normale lengte, ook niet qua prijs.

Laten zien 1-48 van 1121 Artikelen

Wanneer is een XXL stropdas voor u de juiste keuze?

1. De lengte

Bij een normaal postuur en normale boordwijdte en bij enkele knopen hebt u pas een XXL stropdas nodig als u 1.90 m lang bent.

2. De stropdasknoop

De dubbele knoop vraagt om meer lengte dan een enkele knoop. Bij de dubbele Windsorknoop is dat zo'n 6 cm meer dan bij de enkele Windsorknoop. In dat geval hebt u dus al bij een lichaamslengte van 1.85 m een extra lange das nodig.

3. De boordwijdte

1 cm meer nekomvang betekent ook dat u 1 cm meer stropdaslengte nodig hebt. Hebt u een nekomvang van 45 cm, dan hebt u al bij een lengte van 1.81 m een extra lange stropdas nodig.

4. Het postuur

Iemand met een slank postuur heeft minder stropdaslengte nodig dan iemand met een corpulent postuur, ook al zijn beide personen even lang. Een vuistregel: een corpulente man heeft zo'n 4 cm meer stropdaslengte nodig dan een slanke man. Dus: bij een dubbele knoop, boordwijdte 45 en een iets voller postuur hebt u al een XXL stropdas nodig vanaf een lichaamslengte van 1.77 m.