Stropdas met fijne, brede of klassieke strepen

Gestreepte stropdas, regiment stropdassen en clubdas

In onze stropdassen webshop hebben we een groot assortiment gestreepte stropdassen. Van traditionele stropdassen, regiment stropdassen, clubdassen tot de multikleuren stropdas. Om een goed overzicht te bieden hebben we de stropdassen ingedeeld naar de type strepen.

Dresscode voor stropdassen met strepen

Vandaag de dag zijn de stropdassen met strepen weer helemaal in. Of het nu traditionele regiment stropdassen, clubdassen of gestreepte stropdassen zijn. In de zomer zijn lichte pastelgekleurde net als de fris, felle kleuren gevraagd. Ook als de mode deze kleuren met zich meebrengt adviseren wij de klassieke gestreepte stropdas voor de zakelijke sferen. Ook de marine blauwe blazer, het sportjack en de casual corduroy blazers maken een modieuze combinatie met een gestreepte stropdas.

De Herkomst van de gestreepte stropdas

De stropdas met strepen behoort tot de grote klassiekers. De oorsprong van deze stropdas is van halverwege de 19e eeuw in Groot Brittannië. Hierop gebruikten de sportverenigingen de clubkleuren die vervolgens op de verenigingsvlag werden gebruikt. Vervolgens werden ze gebruikt op de mutsen, blazers en stropdassen. Net zoals bij de “Free Foresters Cricket Club”. Ook de kleuren van het regiment werd gebruikt op de stropdas. Net zoals de rood blauw combinatie van de “Brigade of Guards”. Sinds die zijn de club en regimentsdassen altijd zeer gewild gebleven.

De Geschiedenis van de gestreepte stropdas

Na de eerste wereld oorlog kreeg de gestreepte stropdas meer populariteit in Groot Brittannië en de VS nadat de dappere soldaten terug kwamen van het front. Zij droegen deze stropdassen om dit te benadrukken. Hoewel het voor Groot Brittannië ongebruikelijk was om je in gekleurd te kleden was werd er in de VS onbeperkt met kleuren gekleed. Ook in Europa werden de stropdassen puur op gevoel gekocht. Het was daarbij niet belangrijk of het nu om de Britse clubkleuren ging of niet. De Zijdewevers maakten continu nieuwe kleuren combinaties.

Krawatte in Deutschland

Wenn Sie Ihre Krawatte lieber auf deutsch einkaufen möchten, dann zu krawatte-hemd.de. Die Krawatte in Seide schon ab 5 €