Filteren op

Stropdassen mode trends

Stropdassen met structuur en geometrische vormen. Vrolijke stropdassen voor de zomer.

Motief stropdassen

Stropdassen met motieven van R.Gigli en R.Talbott. Structuurstropdassen van Lanvin en Ascot.

Paisley stropdassen

Klassieke stropdassen van Atkinsons en Seaward & Stearn, modieuze Paisley stropdassen van Ascot

Stropdassen met vormen

Stropdassen met vormen van R. Gigli en R. Talbott

Stropdassen met patronen

Elegante zijden stropdassen met motieven, vormen en patronen

We hebben ons assortiment in vier verschillende categorieën ingedeeld zodat het makkelijk is om het juiste type stropdas te vinden. Hier vindt u zowel de klassieke Paisley stropdas als de trendy modellen.

Laten zien 1-48 van 2279 Artikelen

Dresscode voor de zijden stropdas met patroon

De stropdassen met een patroon kwamen in de jaren dertig voor het eerst op de markt. Hoewel ze bij de stylisten omstreden waren, zijn ze vandaag de dag niet meer uit de mannenmode weg te denken. Natuurlijk moet de grootte en het soort motief bij de kleding en de gelegenheid passen. Maar waarom mag je bij een pak geen stropdas kiezen die met kleine olifantjes versierd is? Voor wie dit ontwerp toch iets te speels is, kan kiezen voor een geometrisch of een ander grafisch design.

Naast het weven van patronen, ook wel Jacquards genoemd, kunnen patronen op een zijden das worden geprint. Het geeft een veel gladder resultaat waardoor de das gemakkelijk te knopen is. Een gladde das met een geprint patroon gaat goed samen met de gabardine weefsels. Minder ideaal voor zakelijke gelegenheden zijn de inconsistente fantasievolle designs (bloemen). Die kunnen alleen worden gedragen wanneer ze erg klein zijn gedrukt in een minder opvallende kleur.

Voor een donker pak adviseren wij een design dat niet opvalt vanaf een afstand en bijna wegvalt in de achtergrondkleur. Bijvoorbeeld wanneer men dichterbij komt en te zien is dat de stropdas, die vanaf een afstand leek op Bourgondisch rood, van dichtbij bestaat uit de kleur blauw met daarop rode diamanten.