De psychologische betekenis van lichtgroen

Groen is een combinatie van de kleuren blauw (cyaan) en geel. Hoe meer geel er wordt gebruikt, des te lichter wordt het groen. Geel en blauw roepen verschillende emoties bij mensen op. Geel is een teken van vrolijkheid, blauw van ontspanning en rust. Groen staat voor de combinatie van deze eigenschappen. Lichtgroen kan bovendien worden geassocieerd met warmte of veiligheid. Met lichtgroen wekt u vertrouwen op en wordt u gezien als een positief denkend iemand. Maar uiteraard past de lichtgroene das niet bij ieder seizoen. 's Winters valt u met een lichtgroene stropdas erg op, wat overigens voor iedere andere lentekleur geldt.

Stropdas in geel of groen

Vroeger was de kleur groen een kleur voor het weekend. Vandaag de dag past deze ook op kantoor. Maar het komt er op aan welke kleur groen men kiest en hoe deze gecombineerd wordt met het pak en het overhemd. Groene stropdassen zijn moelijker te combineren dan de donkerblauwe en de wijnrode dassen. Een gele stropdas brengt kleur in een blauw/blauw combinatie. Geel met een patroon of strepen passen goed in een bedrijfskostuum. Maar ook hier komt het er op aan welke toon geel en hoe het gecombineerd wordt.

Groene en lichtgroene stropdassen

De zomer stropdas

Lichtgroene stropdassen behoren duidelijk tot de populaire stropdaskleuren voor voorjaar en zomer. Denk daarbij aan limoengeel, lichtgroen en licht appelgroen. De lichtgroene stropdas staat voor harmonie en evenwichtigheid.

Laten zien 1-48 van 171 Artikelen

Kleurschakeringen van lichtgroen tot donkergroen

In de mode-industrie worden tal van verschillende groentinten gebruikt. Daarom hebben wij de groene stropdassen onderverdeeld in twee categorie�n: lichtgroene stropdassen en donkergroene stropdassen. Deze categorie bevat alle lichtgroene stropdassen zoals stropdassen in appelgroen, limoengroen of perengroen.

Waar kan de lichtgroene das mee worden gecombineerd?

Lichtgroen zien we met name in de warmere seizoenen als stropdaskleur. Maar niet alleen de stropdas moet bij het desbetreffende seizoen passen – de hele garderobe moet op het seizoen worden afgestemd. Kies een pak in grijs, beige, marineblauw of lichtbruin. Zwarte pakken combineren in dit geval niet goed. Donkergrijs of antraciet is een goede oplossing als u de voorkeur geeft aan donkere kleding.

Lichtgroen als trouwkleur

Mensen trouwen vaak in de lente of zomer. Kies voor een bruiloft daarom voor frisse kleuren zoals roze, perzik, babyblauw of koraalrood. Lichtgroen is in dit geval natuurlijk ook een populaire keuze – maar dan wel in de stemmige en donkerdere tinten. Mosgroen, saliegroen of theegroen zijn voorbeelden voor wat donkerdere tinten lichtgroen. Vind de juiste lichtgroene stropdas in ons uitgebreide stropdasassortiment. Vindt u niet meteen de juiste lichtgroene das, maak u dan geen zorgen – Bij ons mag u uw bestelling binnen 30 dagen retourneren. Zonder risico en zonder extra kosten!