De stropdas in zwart, zilver en wit

Zwart en zilver zijn voor de feestelijke aangelegenheden met een donker pak en een wit overhemd te combineren. De witte stropdas is voor de rechters en advocaten. Er zijn wel combinaties uit wit en zwart te maken die ook in een zakelijke omgeving gedragen kunnen worden. Juist de artistieke beroepsrichtingen kiezen vaker voor een zwarte of een witte stropdas of overhemd.

Psychologische betekenis van de kleuren zilver en grijs

Volgens deskundigen heeft iedere kleur een bepaalde zeggingskracht. Bij het dragen van een kleur, ongeacht welke, roept deze een emotionele reactie op bij de ander, zonder dat we dat direct merken. Logisch dus dat de kleuren die we voor onze kleding kiezen zo'n grote rol spelen. Enkele factoren verdienen bij het kiezen van kleuren daarom bijzondere aandacht. Het is van groot belang dat alle kleuren die u draagt met elkaar harmoni�ren. De juiste kleuren voor u zijn die kleuren die bij uw persoonlijke kleurtype passen. Daaronder wordt verstaan de kleur van uw huid en haar en met name de ogen. Maar ook de gelegenheid zelf speelt een grote rol. Enig inzicht in het effect en de psychologie van kleuren is daarom zinvol.

Zilver wordt geassocieerd met feestelijk en elegant, maar ook met koelheid. Daarom is zilver een populaire keuze voor accessoires. Dat kunnen schoenen, horloges, sieraden, manchetknopen, riemen of handtassen zijn.

Draagt u grijs, dan wordt dat als minder feestelijk beschouwd, omdat grijs een gedekte kleur is. Grijs kan echter in ieder seizoen worden gedragen. Uiteraard is grijs minder opvallend dan zilver.

Zilveren en grijze stropdassen

De verzorgde, zilverkleurige stropdas

Zilverkleurige stropdassen zien er buitengewoon verzorgd en gedistingeerd uit. De verzorgde, zilverkleurige stropdas maakt van een eenvoudig zwart pak een buitengewoon formele outfit voor overdag. Ook's avonds naar de opera mag de zilverkleurige das worden gezien.

Laten zien 1-48 van 226 Artikelen

Verschil tussen zilver en grijs

In het bovenstaande assortiment vindt u stropdassen in de kleuren grijs, zilver en beige. Kies voor een feestelijke gelegenheid een das met glans. Matte tinten zijn geschikter voor de dagelijkse business-outfit.

Dresscode voor de stropdas in zilver en grijs

Een zilverkleurige stropdas kan naar vrijwel elke gelegenheid worden gedragen. Dit in tegenstelling tot de witte of zwarte herenstropdas. En behalve bij een uitvaart natuurlijk. Dan gaat altijd de voorkeur uit naar een zwarte das.

Kleurencombinaties voor stropdassen in zilver en grijs

Kies als kostuum- of overhemdkleur voor alle stropdassen die u hier ziet altijd wit, zwart of grijs. Bij een stropdas in heel licht zilver kunt u ook prima een lichtblauw overhemd dragen. Maar ook over de dessins valt het een en ander te zeggen. Deze moeten goed bij elkaar passen. Onthoud de volgende basisregels: kledingstukken met verschillende groottes dienen altijd hetzelfde dessin te hebben. Weet u niet zeker of de kledingstukken echt goed bij elkaar staan, neem dan het zekere voor het onzekere en kies een effen overhemd.