De psychologische betekenis van violet

Door rood met blauw te combineren ontstaat violet. Daardoor worden ook sterk verschillende associaties van warmte en kou met elkaar vermengd. Violet wordt daarom tot de verzorgde en tegelijkertijd toch spirituele kleuren gerekend. Lichtere varianten van violet, zoals sering of lavendel, worden als romantisch gezien, terwijl de donkerdere tinten vooral elegant en stijlvol zijn. Hoe roder het violet, des te meer warmte het uitstraalt. Bij meer blauw krijgen eigenschappen als rust of koelte meer de nadruk.

Lila en paars stropdassen

De creatieve stropdas: van aubergine tot lila

Ons gehele assortiment lila, violette en lavendel stropdassen. Een lila stropdas ziet er plechtig en verzorgd uit. Draag hem om uw outfit een vleugje creatieve individualiteit te geven. Een effen lila das is tijdloos elegant en toch niet conventioneel.

Laten zien 1-48 van 134 Artikelen

Kleurschakeringen van violet

In de textielbranche zien we allerlei variaties van violet. Voorbeelden hiervan zijn aubergine en donkerviolet. Door meer blauw toe te voegen ontstaan kleuren als indigo en donkerlila. Bij ons vindt u ook lichtere lilatinten zoals lavendel, mauve en amethist. U zoekt een stropdas in een wat fellere kleur? – Misschien is dan de Roze stropdas iets voor u!

Alle stropdassen die hier zijn afgebeeld, hebben een normale lengte. Bent u wat forser – langer dan 1.80 m – dan is wellicht een XXL stropdas de betere keuze voor u. Dat geldt ook als u een grotere nekomvang hebt dan normaal of als u de voorkeur geeft aan een dubbele stropdasknoop zoals de dubbele windsor.

De violette stropdas combineren met de rest van de garderobe

Sommige mensen vinden violet te opvallend, andere mensen zijn er direct dol op en vinden het trendy. Door deze controverse zijn lila en violet niet echt geschikt voor een traditionele zakelijke omgeving of een sollicitatiegesprek.

Met een pak in grijs of marineblauw zit u bij de combinatie met een lila stropdas altijd goed. Weet u niet zeker of uw combinatie goed is? Kies dan een grijs pak en een klassiek wit overhemd.