Filteren op

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters
Variant
Variant

Stropdas trends 2022

Stropdassen met strepen zijn dit jaar de trend. Traditionele-, club- of fantasiestrepen.

Regiment stropdassen

Een grote selectie regiment stropdassen van Atkinsons.

Club stropdassen

Klassieke clubstropdassen van Atkinsons en Ascot.

Gestreepte stropdassen

Modieuze gestreepte stropdassen van Prochownick.

Stropdas met fijne, brede of klassieke strepen

Gestreepte stropdas, regiment stropdas en clubdas

In onze webshop hebben we een groot assortiment gestreepte stropdassen. Van traditionele stropdassen, regiment stropdassen, clubdassen tot de multikleuren stropdas. Om een goed overzicht te bieden hebben we de stropdassen ingedeeld naar de type strepen.

Laten zien 1-48 van 1153 Artikelen

Dresscode voor stropdassen met strepen

Vandaag de dag zijn de stropdassen met strepen weer helemaal in. Of het nu om traditionele regiment stropdassen, clubdassen of gestreepte stropdassen gaat. In de zomer zijn zowel pastelkleuren als frisse, felle kleuren gevraagd. Ook wanneer deze kleuren in de mode zijn, adviseren we toch de klassieke gestreepte stropdas voor de zakelijke omgeving. Een marineblauwe blazer, een sportjack of casual corduroy blazers zorgen met een gestreepte stropdas voor een modieuze combinatie.

De Herkomst van de gestreepte stropdas

De stropdas met strepen behoort tot de grote klassiekers en vindt zijn oorsprong halverwege de 19e eeuw in Groot Brittannië. Sportverenigingen kozen clubkleuren die in eerste instantie voor de verenigingsvlag werden gebruikt en daarna ook voor mutsen, blazers en stropdassen, zoals bij de Free Foresters Cricket Club. De kleuren van het regiment werden gebruikt op de stropdas, ook de rood-blauw combinatie van de Brigade of Guards. Sindsdien zijn de club- en regimentsdassen zeer gewild gebleven.

De Geschiedenis van de gestreepte stropdas

Na de eerste wereldoorlog won de gestreepte stropdas aan populariteit in Groot Brittannië en de VS toen de soldaten terugkwamen van het front. Zij droegen de stropdassen om hun dapperheid te benadrukken. In Groot Brittannië was het ongebruikelijk om je gekleurd te kleden, terwijl in de VS onbeperkt met kleuren gecombineerd werd. Ook op het vasteland in Europa? (Für Andreas ist eine Frage) werden de stropdassen puur op gevoel gekocht. Het was daarbij niet belangrijk of het nu om de Britse clubkleuren ging of niet. De zijdewevers probeerden continu nieuwe kleurencombinaties uit.

Krawatte in Deutschland

Wenn Sie Ihre Krawatte lieber auf deutsch einkaufen möchten, dann besuchen Sie Krawatte.net.