Psychologische betekenis en effect van blauw

Van blauw wordt gezegd dat het de meest rustgevende kleur is. Dat geldt met name voor hemelsblauw en oceaanblauw. Andere associaties met blauw zijn loyaliteit en trouw. Daarom adviseert stropdassen.net u bij een sollicitatiegesprek blauwe kleding te dragen. Dat kan een marineblauw overhemd zijn of een chique, gestreepte blauwe das.

Blauwe stropdassen

De professionele stropdas

Blauwe stropdassen zijn zeer geschikt als business-stropdas. De blauwe stropdas staat voor betrouwbaarheid en professionaliteit. Daarom is een blauwe das met name in het bedrijfsleven een goede keuze. Let er echter wel op dat de stropdas enigszins contrasteert met het overhemd.

Laten zien 1-48 van 334 Artikelen

De kleur middelblauw

De meeste mannen beantwoorden de vraag naar hun lievelingskleur met 'blauw'. Omdat er heel veel verschillende tinten blauw zijn, hebben wij ons assortiment blauwe stropdassen onderverdeeld in drie subcategorieën: lichtblauwe, middelblauwe en donkerblauwe stropdassen. Hierboven ziet u ons gehele assortiment blauwe stropdassen in de blauwtinten saffier, marineblauw en koningsblauw. Alle stropdassen die hier zijn afgebeeld, zijn op voorraad en kunnen direct worden verzonden. Bent u langer dan 1.80 m of hebt u een redelijk grote nekomvang, kies dan bij voorkeur voor een XXL stropdas.

De blauwe stropdas afstemmen op pak, overhemd en seizoen

Alle stropdassen in deze categorie kunnen in ieder seizoen worden gedragen. Controleer voor u een stropdas koopt hoe de kleuren en dessins van uw gehele garderobe het best kunnen worden gecombineerd. Bij een pak is dat eenvoudig, want alle mogelijke kostuumkleuren, zoals beige, lichtgrijs, lichtbruin, koolgrijs, zwart, bruin en olijf, passen prima bij een blauwe stropdas.

Let bij verschillende dessins bij pak, overhemd, stropdas en manchetknopen op verschillende formaten en verschillende dessins. Bij te kleine of onoverzichtelijke dessins raken de ogen al snel in de war. Een voorbeeld van een goede combinatie: een fijn, donkergrijs krijtstreeppak, een wit of blauw overhemd met een groter dessin, een blauwe stropdas met kleine stippen en een pochet met paisleys.