Stropdas trends 2022

De zijdenstropdassen worden in deze zomer vrolijk en licht zijn. Naast de klassieke kleuren rood, blauw en bordeaux zullen we bij de herenstropdassen ook rose, paars en licht groen zien.

Zijdenstropdassen online kopen

Modieuze zijdenstropdassen voor de zomer van Romeo Gigli, Prochownick, Nina Richi en Les Copains.

Feestelijke stropdassen

Zilver is de kleur van de feestelijke das. In onze stropdas shop is een groot assortiment van feestelijke stropdassen.

Herenstropdassen online

400 Herenstropdassen in ons assortiment van bekende fabrikanten en designers.

Stropdassen op kleur - decente en modieuze stropdassen

De werking van de kleuren

De stropdas spreekt in de taal van de gekozen kleur. Iedere kleur representeert een andere gemoedstoestand en spreekt op een andere toon. Ongebroken, heldere rode kleuren accentueren het meeste. Blauwe stropdassen maken een serieuze indruk en passen bij de meeste kledingstukken in de kledingkast. Roze en groene stropdassen geven samen met de pastelkleurigen een warme en vriendelijke indruk. Deze kleuren worden meestal gedragen op warme en zonnige dagen in de lente en in de zomer. Wanneer u op zoek bent naar een stropdas passend bij een specifiek pak of shirt, is de kleurkeuze veel belangrijke dan het patroon of motief op de das. Ook heeft de gelegenheid invloed op de kleur van de stropdas. De zwarte en de witte das zijn klassieke en feestelijke dassen.

Laten zien 1-48 van 3605 Artikelen

Welke stropdaskleuren zijn op dit moment populair? Bij welke gelegenheid hoort welke kleur? Hoe een pak met stropdas en shirt te combineren?

Rode stropdassen

IIn de laatste jaren is de rode stropdas, ondanks alle kleuren trends, weer sterk gegroeid in populariteit. Wie vandaag de dag een klein kleur accent wil, kan gerust rood nemen. Dit past prima bij een rood hemd en donkere bindgaren. Gelukkig zijn er vandaag de dag zoveel schitterende rode kleuren en patronen met rode tinten, dat het ook op een blauw en een grijs hemd gedragen kan worden.

Roze, paarse en oranje stropdassen

Stropdassen met een grote aanwezigheid van roze, paars en oranje hebben sinds enkele jaren in het voorjaar en de zomer een sterk aandeel en worden. Ze worden gecombineerd met witte en licht blauwe overhemden. Deze kleuren zien er fis uit en worden voornamelijk door de jongere stropdasdragers gedragen.

Bordeaux en bruine stropdassen

Bordeaux is een van de meest veelzijdige stropdaskleuren, ze passen bij vrijwel alle gelegenheden, bij donkergrijze of marine blauwe pakken, bij casual pak van katoen, bij een sportjack zelfs bij een licht zomer pak. Bij deze kleur kun je vrijwel niets verkeerd doen, wat het ideaal maakt om te combineren, voor diegenen die niet de besten zijn in het combineren van zijn of haar kleding.

De bruine stropdas daar in tegen laat zich wat beperkter toepassen. Voor de klassieke businesslook is het echt not done! Deze bruine stropdas wordt gedragen tijdens de vrije dagen. Het past goed bij corduroy en flanel kleding. Ook als deze dresscode niet bij u past moet u weten: No brown after six!

Rode stropdassen met blauw en grijs

Wanneer blauw en rood twee belangrijke kleuren zijn voor een stropdas, dan in het bijzonder in combinatie met gele en blauwe kleuren. Stropdassen met een rode basiskleur met blauwe of grijze strepen of patroon net als roze strepen of patronen op een blauwe of grijze font genieten de voorkeur. Over het algemeen zijn deze kleuren goed te combineren met de kleding die in de algemene herengarderobe te vinden is.

Lichtblauwe stropdassen

Blauw is een van de standaardkleuren voor een stropdas, in het bijzonder een blauwe fond. In de zomer kan een blauwe stropdas goed in combinatie met een donker pak. Het geeft dan een cool en frisse uitstraling. Tevens is er een kleiner contrast bij licht grijze pakken. Een blauwe das moet donkerder van toon zijn wanneer deze gedragen wordt met een beige katoenen pak. Liefhebbers van blauwe shirts moeten het dragen van licht blauwe dassen vermijden.

Donkerblauwe stropdassen

Donkerblauw werkt serieus en is harmonieus met alle andere kleuren van de klassieke heren garderobe. Bijvoorbeeld op een grijs pak, een wit of lichtblauw overhemd met zwarte schoenen. Wie iets meer afwisseling wil, kiest voor een stropdas met een decent patroon op een blauw fond. Hierdoor is een donkerblauwe stropdas goed te combineren voor een serieus totaal plaatje.

Gele en groene stropdassen

Gele en groene stropdassen zijn tegenwoordig trendy en gedurfd om te dragen. Het is een kleurencombinatie voor in de zomermaanden. Als fond voor de stropdas met patronen of als een kleur van een multi strepen is het perfect geschikt. Groen wordt voornamelijk gedragen in strepen en als fond voor decente patronen.

Stropdassen in zwart, zilver en wit

Als koning der feestelijke stropdas is de zilveren stropdas gekroond, omdat het zowel perfect bij een wit hemd als bij vrijwel alle festiviteiten past. De witte stropdas wordt door rechters, aanklagers en advocaten gedragen. De zwarte stropdas wordt in de avond bij een feestelijke smoking gedragen, overdag alleen van obers of bij een begrafenis.

Stropdassen in meerdere kleuren

Stropdassen uit meerdere kleuren is voor hem die durft en voor hem die het mooi vindt om veel verschillende kleuren te dragen. Er zijn mooie combinaties met drie of vier kleuren die goed samen passen. Stropdassen in meerdere kleuren worden het liefst door jonge mannen gedragen.