Stropdas in geel of groen

Vroeger was de kleur groen een kleur voor het weekend. Vandaag de dag past deze ook op kantoor. Maar het komt er op aan welke kleur groen men kiest en hoe deze gecombineerd wordt met het pak en het overhemd. Groene stropdassen zijn moelijker te combineren dan de donkerblauwe en de wijnrode dassen. Een gele stropdas brengt kleur in een blauw/blauw combinatie. Geel met een patroon of strepen passen goed in een bedrijfskostuum. Maar ook hier komt het er op aan welke toon geel en hoe het gecombineerd wordt.

Psychologie en betekenis van geel en goud

Net als alle kleuren roept ook geel bij mensen bepaalde emoties op. Geel wordt geassocieerd met de zon en met frisheid, vrolijkheid en optimisme. Bij bruiloften op warmere dagen wordt ook vaak een gele stropdas gedragen. Goudgeel wordt vaak in verband gebracht met de begrippen gezondheid, geluk en luxe. Hij wordt vaak toegepast bij shirts, shorts, badkleding en stropdassen. De echte goudkleur is echter vooral voorbehouden aan riemen en manchetknopen.

Gele en goudkleurige stropdassen

De stropdas in felle kleuren

Gele stropdassen passen net zozeer bij de lente en zomer als ijsjes en zonnebrandcrème. Maar ook bedrijven kiezen graag voor een opvallende, felgele stropdas. Een gele stropdas zorgt voor een goed humeur en straalt optimisme en levensvreugde uit.

Laten zien 1-48 van 135 Artikelen

Kleurschakeringen van geel

Ons stropdasassortiment bevat herenstropdassen in lichte groen- en geeltinten tot donkere, bruinachtige geeltinten.

Dresscode voor de gele stropdas

Er is geen specifieke dresscode voor de gele stropdas. Toch is een gele das een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden. Hierbij valt te denken aan alle gelegenheden die in de zomer of lente overdag buiten plaatsvinden. Dankzij zijn levendige, frisse uitstraling is de gele das de keuze bij uitstek voor deze dagen. Voor het overhemd valt te denken aan wit, blauw of grijs. Daarbij past een grijs, beige-bruin, marineblauw of zwart pak.

De gele stropdas afstemmen op garderobe, seizoen en gelegenheid

Met name mannen met een donkere huid kunnen heel goed lichtere tinten geel dragen. Limoengeel en maisgeel zijn voorbeelden van deze lichtere tinten. Hebt u een lichtere huidskleur, dan kunt u de combinatie gele stropdas - wit overhemd beter vermijden. De lichtere geeltinten zijn vooral geschikt voor lente en zomer. Voor de herfst adviseren wij donkergeel, zoals warm barnsteengeel, maangeel of zandgeel.